StartVad är detta?AktiviteterVåra husArtiklarKunskapsbankTemaLänkarBli medlemSök
Byggbrigad 2007: 25-28 juli i Kinnarp
Av Styrelsen | Uppdaterad 070710

25-28 juli genomförs sommarens byggbrigad i Kinnarp söder om Falköping. Vi kommer med stöd av Västtrafik och Falköpings kommun att ta oss an en väntstuga med en alldeles speciell historia. Läs mer om bakgrund, innehåll och program och anmäl dig här!

Emanuel, byggaren

En gubbe på västgötaslätten tänkte en dag att det var väl sjutton att de som väntar på bussen måste stå ute i blåst, regn och rusk. Så han bestämde sig för att göra någonting åt saken. Med sin moped, en liten dragvagn och ett egensinnigt jävlar anamma av ett slag man inte hittar hos många, gav han sig ut för att ställa saken till rätta. I socknen runt Kinnarp söder om Falköping har han under flera års tid uppfört rejäla väntstugor åt kollektivtrafikens resenärer. Han har byggt på tvärs mot hur det vanligtvis går till i den kommunala apparaten, med återvunnet virke, egen tid och egna besparingar.

Varje väntstuga bär spår av det kunnande han förvärvade under sina år som byggnadssnickare på SJ. Varje väntstuga är ett uttryck för en människa som tyckte det var lika bra att använda sin energi för att göra något konkret, åt andra. Gubben heter Emanuel, idag är han omkring de åttio, och nu behöver han vår hjälp, för väntstugorna måste rustas upp.

25-28 juli adopterar Byggbrigaden, med stöd av Västtrafik och Falköpings kommun, väntstugan utanför skolan vid Frökind i Kinnarp för att genomföra en upprustning och uppdatering. Huset har slitits av användandet genom åren, och behöver repareras här och där, målas om och få en ny interiör.

Vi kommer genomföra den interiöra upprustningen utifrån ett 50-talstema. Elvis, Marilyn Monroe, sputnik, rekordår, rock, vinyl och amazonbilar, men i modern tappning. Innehållet utvecklas vidare, inom budgetens ramar, av alla deltagare på plats.

Vill du vara med och ta dig an bygguppgiften? Anmäl dig senast 20 juli med namn, adress och telefonnummer till info@byggbrigaden.se eller till Angelica Svensson, tel 073-9294439, eller använd formuläret längst ned på den här sidan.

Som med alla våra aktiviteter gäller att du inte behöver ha någon tidigare byggerfarenhet, instruktörer visar och hjälper till på plats!

Deltagaravgift: 100:- för medlemmar, 150:- för övriga. I deltagaravgiften ingår mat och boende (men ta med sovsäck&liggunderlag!). Mer information skickas per e-post till anmälda.

TIDER:
Start: 12:00 onsdagen 25 juli (Vi kan hämta på stationen i Falköping)
Slut: 14:00 lördagen 28 juli (Och vi kan förstås lämna på stationen också)

ANMÄLAN:
Anmäl dig senast 20 juli med namn, adress och telefonnummer till info@byggbrigaden.se eller till Angelica Svensson, tel 073-9294439. Eller i formuläret här nedanför.

ANMÄLAN TILL BYGGBRIGAD 2007:Namn

Adress

Postnr & Gata

Telefon

E-post

Ålder

Kommentarer/frågor

Vegetarian/allergi


2 kommentarer:
andra ær i norge och kan inte vara med.
schysst projekt, hade verkligen ønskat det gått att vara dær.
åsa is (070727)
vackert! :) (070715)
Vad är summan av två plus två? (spamskydd)Väntstugan i Frökind
Väntstugan i Frökind
Väntstugan i Frökind
Fikaplats.
Papperskorg á la 50-tal
Upphittade navkapslar och informationsknutpunkt.
En av Emanuels andra stugor.
Fönsterdetalj.
Golvet är ojämt och måste flytspacklas.
Detalj, elinstallationer kopplade till gatubelysning.
Detalj, infravärmare,
Detalj, undertak och belysning frontparti.
Detalj, trädörr
Detalj, fönsterfoder.
Skador i träskivorna.
Uppskattning.
Huset bakifrån.BYGGBRIGADEN 2011 | Org. 802430-9562 | info@byggbrigaden.se |